LibreOffice 3.4.4 και ελληνικός διορθωτής κειμένου…

Μετά από το κατέβασμα, την απεγκατάσταση της 3.3 έκδοσης και την εγκατάσταση της νέας έκδοσης με τις επιλογές για ‘Windows’ και ‘el – Ελληνικά’ στη σελίδα:

http://www.libreoffice.org/download/

βρέθηκα να μην έχω πάλι ελληνικό ορθογραφικό διορθωτή.

Ξανά λοιπόν να βρω πως εγκαθίσταται η Ελληνική διόρθωση καθώς ούτε στο ελληνικό επίσημο site http://el.libreoffice.org γίνεται κάποια αναφορά (@#$#&^%!). Τελικά ξαναβρήκα το:

http://extensions.services.openoffice.org/en/project/el_dict από όπου κατέβασα την αντίστοιχη επέκταση του OpenOffice (Σημείωση: OpenOffice και LibreOffice παραμένουν σχεδόν τα ίδια αν και έχει πάρει μικρό προβάδισμα εξέλιξης το LibreOffice). Άνοιξα το αρχείο μέσα από το LibreOffice οπότε προστέθηκε αυτόματα η επέκταση του ελληνικού ορθογράφου σε όλο το LibreOffice. Τέλος, ακολούθησα τις οδηγίες http://extensions.services.openoffice.org/en/project/el_dict#comment-3046 και όλα ΟΚ.

Με τις υγείες μας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε το Libre Office ή το Open Office σε φορητή (portable) μορφή [δείτε λεπτομέρειες εδώ]. Στην πλατφόρμα portableapps, όλες οι αναβαθμίσεις δημοσιεύονται σχεδόν άμεσα, γίνονται με ένα κλικ και ΔΕΝ χάνονται οι ρυθμίσεις και ο ελληνικός διορθωτής κειμένου!

Permanent link to this article: https://nikmavr.sites.sch.gr/libreoffice-3-4-4-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b8%cf%89%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85/

2 comments

    • renji on 24/12/2011 at 21:37
    • Reply

    Με έσωσες φιλαράκο!! Ευχαριστώ

  1. Καλή χρονιά! Χαίρομαι που βοήθησα…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.