Κατασκευάζουμε ένα LEGO Χριστουγεννιάτικο δεντράκι, που περιστρέφεται και φωτίζεται με LEGO WeDO 2.0

Μέσα στο πνεύμα των γιορτών (καλή χρονιά να έχουμε…) παρουσιάζω μια ενδιαφέρουσα κατασκευή μινιατούρας χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο περιστρέφεται, φωτίζεται με πολλά χρώματα, ελέγχεται με έναν διακόπτη και όλα αυτά χρησιμοποιώντας το πακέτο LEGO WeDo 2.0.

Στο παρακάτω μικρό βίντεο, θα βρείτε τα 3 στάδια της απλής κατασκευής. Μπορείτε να σταματήσετε σε όποιο θέλετε:

  • Κατασκευή φωτιζόμενου δέντρου. Χρησιμοποιώ το πολυχρωματικό και προγραμματιζόμενο LED του LEGO WeDO 2.0 και τα διαφανή μπλέ τουβλάκια στα οποία διαχέεται το φώς!!!  Επειδή το LED του WeDo 2.0 καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια από τις μπαταρίες μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, αδιάλειπτα, για όλη τη διάρκεια των γιορτών (βέβαια πρέπει να έχετε και έναν ΗΥ αναμμένο για να ελέγχετε το hub αλλά το θεωρώ παράπλευρη απώλεια).
  • Σύνδεση του κινητήρα για την περιστροφή του δέντρου.
  • Προσθήκη διακόπτη για τον έλεγχο περιστροφής. Ο διακόπτης υλοποιείται με τον αισθητήρα κλίσης.

Ο προγραμματισμός είναι πολύ εύκολος και παρουσιάζεται στη συνέχεια το πρόγραμμα με το Scratch και με την εφαρμογή προγραμματισμού της LEGO:

Καλές κατασκευές, λοιπόν!

Permanent link to this article: https://nikmavr.sites.sch.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-lego-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9/

2 comments

    • Anonymous on 06/12/2021 at 15:10
    • Reply

    Love it

    1. Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.