Κλήση εξωτερικού .swf αρχείου μέσα σε ένα fla. αρχείο (import .swf into .fla)

Έστω ότι στο frame 20, θέλω να φορτώσω ένα εξωτερικό αρχείο με όνομα my_movie.swf
Ακολουθώ τις παρακάτω ενέργειες:

  • Δημιουργώ, όπως πάντα όταν χρησιμοποιώ ActionScript, ένα Layer το οποίο το ονομάζω “actions” (ή “actions_labels” εαν χρησιμοποιώ labels για τα frames). Στο frame 20 εισάγω ένα empty keyframe.

post_load_swf_1.jpg

  • Δημιουργώ ένα κενό symbol τύπου movie clip και έστω το ονομάζω empty
post_load_swf_2.jpg post_load_swf_3.jpg
  • Δημιουργώ ένα Layer κάτω από το Layer “actions” και το ονομάζω “load_swf”

post_load_swf_4.jpg

  • Στο frame 20 του Layer “load_swf” εισάγω ένα empty keyframe και μέσα στο keyframe εισάγω ένα instance του movie clip empty. Ονομάζω το instance π.χ. empty_mc. Θα χρησιμοποιήσουμε το empty_mc για να φορτώσουμε το εξωτερικό .swf

post_load_swf_5.jpg

  • Επιλέγω το frame 20 του Layer “actions” [Προσοχή: κάνω κλικ πάνω στο frame 20 για να το επιλέξω, διαφορετικά o κώδικας actionscript θα συνδεθεί με ότι είχα πιο πριν επιλέξει] , στη συνέχεια εισάγω τον απαραίτητο κώδικα με 3 τρόπους:

α’ τρόπος (απ’ευθείας εισαγωγή ActionScript): πατώ F9 για να ανοίξει το panel Actions στο κάτω μέρος της οθόνης, πάνω από το panel Properties. Στον χώρο του κώδικα εισάγω την εντολή:
loadMovie(“my_movie.swf”, “empty_mc”);

β’ τρόπος (με χρήση του Script Assist): πατώ F9 για να ανοίξει το panel Actions στο κάτω μέρος της οθόνης, πάνω από το panel Properties. Κάνω κλικ στο κουμπί “Script Assist” ώστε να ενεργοποιηθεί η βοήθεια για την εισαγωγή κώδικα.

post_load_swf_6.jpg

Από το αριστερά τμήμα του panel, κάνω κλικ Global Functions > Browser/Network > loadMovie.
Στον χώρο του κώδικα εισάγω τις παραμέτρους στα πεδία όπως φαίνεται την παρακάτω εικόνα:

post_load_swf_7.jpg

γ’ τρόπος (με τη χρήση Behavior): στο δεξί μέρος της οθόνης, στο panel “Behaviors” (πατώ SHIFT+F3 για να το εμφανίσω) και αφού έχω επιλέξει το frame 20 του Layer “actions”, κάνω κλικ στο + (Add Behavior) > Movieclip > Load External Movieclip

post_load_swf_8.jpg

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, στο 1ο πεδίο γράφω: my_movie.swf και στο επόμενο πεδίο επιλέγω empty_mc και πατώ ΟΚ.

post_load_swf_9.jpg

  • Δοκιμάζω την ταινία μου

Σημείωση 1η: για να δουλέψει το παραπάνω θα πρέπει το εξωτερικό swf, δηλ. το my_movie.swf, να βρίσκεται στον ίδιο φάκελο με το fla αρχείο που δημιουργούμε.

Σημείωση 2η: Το εξωτερικό .swf  (στο παραπάνω παράδειγμα είναι το “my_movie.swf”) θα φορτωθεί μέσα στο άδειο movie clip “empty_mc”. Οπότε για μετακινήσω το “my_movie.swf” μέσα στο stage αρκεί να μετακινήσω το “empty_mc” στο οποίο περιέχεται.

Permanent link to this article: https://nikmavr.sites.sch.gr/%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%83%ce%b7-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-swf-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-fla-%ce%b1%cf%81/

4 comments

Skip to comment form

  1. I have not understood a word you are writing (am assuming its greek coz I have a friend from greece) but your work (in pics) has transcended language.
    Thanks for this.

    • sot on 10/06/2009 at 08:54
    • Reply

    Πραγματικά πολύ χρήσιμο!!! Μπράβο.

    Μια ερώτηση όμως: Πως ορίζεις αν το εξωτερικό swf που φορτώνεις θα κάνει loop? Έστω ότι δεν έχεις το fla από το εξωτερικό αρχείο.

    Ευχαριστώ!

    • Emma on 17/03/2010 at 02:16
    • Reply

    This is totally a great help! Thank you soo much for this! 🙂

    • mariolos on 08/04/2010 at 14:17
    • Reply

    Gracias!!! justo lo necesitaba!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.