Ξεχάστε το Movie maker. Η Adobe άνοιξε (όχι πλεόν…) για κατέβασμα το παλιό, καλό, επαγγελματικό Premiere Pro 2.0 και όλη τη σουίτα CS2. [Ανανεώθηκε 12-11-2018]

ΟΚ το παλιό και κλασσικό Movie Maker που τρέχαμε στα XP ήταν ένα εισαγωγικό, καλό σχετικά (ενσωματωμένο στα Windows) πρόγραμμα με πολλά προβλήματα σταθερότητας αλλά με αρκετές δυνατότητες για αρχάριους και μαθητές.

Στα Windows 7, η μαμά Microsoft το πετσόκοψε αφαιρώντας την χρονογραμμή και ουσιαστικά το ‘υποβίβασε’ λειτουργικά. Η μοναδική λύση ήταν να κατεβάσεις το παλιό Movie Maker των Win XP. Στα Win 8 έβγαλε νέα έκδοση χωρίς να είναι κάτι εντελώς νέο. Με άλλα λόγια η Microsoft τα έκανε ολίγον τι σαλάτα ή ξανά ανακάτεψε τη σαλάτα και της έδωσε άλλο όνομα.

Ωστόσο για κάποιον λόγο (υποθέτω προβλήματα υποστήριξης και ενεργοποίησης) η Adobe ‘άνοιξε’ για ελεύθερο κατέβασμα όλη τη σουίτα CS2.0 σε παλιούς πελάτες της, όπου περιέχεται το εξαιρετικό Premiere Pro 2.0 το οποίο είναι μακράν πολύ, μα πάρα πολύ, καλύτερο από οποιαδήποτε έκδοση του Movie Maker.

Η έκδοση είναι παλιά (περισσότερο από 7 χρόνια) και για αυτό τρέχει άψογα ακόμη και σε παλιά μηχανήματα P4 με μικρή RAM. Δεν κολλάει, έχει εύκολο σχετικά περιβάλλον, πολύ περισσότερες δυνατότητες από το Movie Maker και μη ξεχνάτε ότι πριν μερικά χρόνια την χρησιμοποιούσαν επαγγελματίες!

Ωστόσο, πριν συνεχίσετε το διάβασμα παρακάτω, έχετε υπόψη ότι μπορείτε να δοκιμάσετε και τα εξαιρετικά και δωρεάν, “Kdenlive” και “OpenShot Video Editor”. Μια συνοπτική περιγραφή του καθενός δείτε στη σχετική σελίδα μου για το ελεύθερο λογισμικό (στη μέση, περίπου, της σελίδας).
Το Kdenlive είναι το κορυφαίο δωρεάν λογισμικό του είδους του.
Το OpenShot Video Editor είναι πιο απλό αλλά μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των περισσότερων χρηστών.
Και τα δύο είναι ανοικτά και ελεύθερα λογισμικά 🙂 )

Σημείωση: Πλέον τα παρακάτω δεν ισχύουν (τα αφήνω για λόγους ιστορίας) καθώς η Adobe σταμάτησε να διαθέτει για κατέβασμα  τη σουίτα CS2. Ο σύνδεσμος για το download της σουίτας CS2 δεν δουλεύει, οπότε σας προτρέπω να χρησιμοποιήσετε τα δωρεάν εξαιρετικά εργαλεία “Kdenlive” και “OpenShot Video Editor”.

adobe_preimer_2.0

Για να κατεβάσετε* το Premiere Pro 2.0 ή και όλη τη σουίτα CS2 κάντε κλικ στο:

https://www.adobe.com/cfusion/entitlement/index.cfm?e=cs2_downloads

 

Θα πρέπει να κάνετε μια απλή εγγραφή και μετά  να συμφωνήσετε με το παρακάτω:

Adobe has disabled the activation server for CS2 products, including Acrobat 7, because of a technical issue. 
These products were released more than seven years ago, do not run on many modern operating systems, and are 
no longer supported. Adobe strongly advises against running unsupported and outdated software. 
The serial numbers provided as a part of the download may only be used by customers who legitimately 
purchased CS2 or Acrobat 7 and need to maintain their current use of these products.

Παραπάνω πρόταση δηλώνει ότι οι σειριακοί αριθμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πελάτες της adobe που είχαν αγοράσει το προϊόν CS2 ή το Acrobat 7.

 

Permanent link to this article: https://nikmavr.sites.sch.gr/%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-movie-maker-%ce%b7-adobe-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%8c/

2 comments

    • Anonymous on 01/10/2019 at 18:37
    • Reply

    mia fora kai enan kairo

    1. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.