Ρομπότ για να φάμε “Ντοματάκια από τον Άρη” και για “Αυτόματη είσοδο σε διαστημική βάση”

Στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα ο “Εποικισμός του Άρη” δημιουργήσαμε 2 ρομπότ:

  • Την κατασκευή “Ντοματάκια από τον Άρη” με τη ΣΤ’ τάξη του Δ.Σ. Προαστίου και
  • Την κατασκευή “Αυτόματη είσοδος σε διαστημική βάση” με την ΣΤ΄ταξη του 3ου Δ.Σ. Καρδίτσας

Λόγω κάποιων έκτακτων θεμάτων αν και οι ομάδες δηλώθηκαν  στον διαγωνισμό δεν καταφέραμε να συμμετάσχουμε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής. Ωστόσο ολοκληρώσαμε τις ρομποτικές δημιουργίες μας και τις δείξαμε στα αντίστοιχα Φεστιβάλ Θετικών Επιστημών του ΕΚΦΕ που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του σχολικού έτους 2017-18 στο 10ο ΔΣ Καρδίτσας και στο 1ο ΔΣ Παλαμά.

Η  αλήθεια είναι ότι μετά την περσινή επιτυχία (δείτε εδώ), με την 6η θέση στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό (έβαλε και η Ειρήνη Θεολόγου το χεράκι της ), φιλοδοξούσαμε για διάκριση στον φετινό διαγωνισμό και θεωρήσαμε ότι έπρεπε να φτιάξουμε πίστες που να μπορούν να συμμετάσχουν εξαρχής στον τελικό (εφόσον φτάναμε…) χωρίς να τρέχουμε την τελευταία στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος που αναλωθήκαμε από την αρχή στην κατασκευή μεγάλης πίστας και για τις δύο συμμετοχές.  Φυσικά όλα έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τα παιδιά.


Ντοματάκια από τον Άρη

Κατασκευή:


Αυτόματη είσοδος σε διαστημική βάση 

Κατασκευή:

Permanent link to this article: https://nikmavr.sites.sch.gr/%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%84-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%86%ce%ac%ce%bc%ce%b5-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.