Μερικά δωρεάν εξαιρετικά θέματα και καναδυό plugins για το wordpress

Δωρεάν εξαιρετικά θέματα:

Graphene: (αυτό το οποίο χρησιμοποιώ και εγώ). Κλασσικό δίστηλο θέμα αρκετά γρήγορο, με νέες δυνατότητες (slider, infinite scroll, προβαλλόμενες σελίδες στην αρχική κλπ) και πάρα πολύ παραμετροποιήσιμο.

Graphene


Solon: απλό, responsive και σύγχρονο θέμα χωρίς πολλά έξτρα ιδανικό για blogging και απλές ιστοσελίδες με ωραία χρώματα και σύγχρονη σχεδίαση.

Solon


Adventurous: Όμορφο, σύγχρονο (slider, responsive, full width) και εντυπωσιακό θέμα.

Adventurous


Abaris: Εντυπωσιακό σύγχρονο θέμα (slider, responsive, full width) με CSS3 animations.
Χρήση: corporate/portfolio/blog

Abaris


Gumbo: Καθαρής-απλής σχεδίαση, σύγχρονο θέμα με αρκετές δυνατότητες

gumbo


Opulus Sombre lite: Αν και δεν ασχολούμαι συνήθως με θέματα που έχουν και Pro (επί πληρωμή έκδοση) η δωρεάν-lite έκδοση είναι αρκετά εντυπωσιακή και αρκετά παραμετροποιήσιμη ενώ είναι θέμα  που χρησιμοποιεί HTML5 & CSS3.

Opulus Sombre


Arrastheme: Ένα από τα καλύτερα δωρεάν θέματα για πολυθεματικές ιστοσελίδες (magazine style) με ξεκάθαρη σχεδίαση και περιοχές στην αρχική σελίδα όπου εμφανίζει άρθρα από συγκεκριμένες κατηγορίες. Κάποια στιγμή σταμάτησε η υποστήριξή του ενώ το καλοκαίρι του 2014 μπήκε ξανά στο προσκήνιο με νέα ομάδα ανάπτυξης.

arras_theme

και

Μερικά πρόσθετα (plugins) που με εντυπωσίασαν:

  • Live Composer Lite (Page Builder): Δείτε το βίντεο στη σελίδα του στο wordress, ανοίξτε το  και μετά κλείστε το στόμα… Να πως θα σχεδιάζουμε ιστοσελίδες σε λίγο καιρό. Η δωρεάν έκδοση έχει πολλές ωραίες δυνατότητες. Συνιστώ να δείτε το interacive tutorial οπωσδήποτε…
  • Comment Guestbook:  Αν και τα βιβλία επισκεπτών έχουν αντικατασταθεί από τον ‘τοίχο’ του fb και τα πρόσθετα που τον εμφανίζουμε μέσα σε WordPress ιστοσελίδες, είναι το μοναδικό ενημερωμένο που βρήκα με πολύ καλές κριτικές. Αν έχετε πολλούς σχολιαστές δοκιμάστε το!
  • Page Builder by SiteOrigin: Ακόμη ένας δοκιμασμένος από πολλούς χρήστες, page builder με εξαιρετικές δυνατότητες.
  • UpdraftPlus:  Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά με πολύ καλές κριτικές και >1.000.000 κατεβάσματα.

 

 

 Εύφημη μνεία

Δείτε το Aesop  και κάτι που είναι μαζί πρόσθετο (plugin) και θέμα (theme). Μια ακόμη νέα αντίληψη στην εμφάνιση ιστοσελίδων (μονόστηλες ώστε στις φορητές συσκευές να μην μπλέκεσαι με κουμπάκια, μενού και υπομενού και στον ΗΥ η ρόδα κύλισης να αποτελεί το τιμόνι της πλοήγησης κάνοντας πιο γραμμική την περιήγηση) και στον τρόπο προβολής των πληροφοριών.

aesop

 


wordpress_logo

Permanent link to this article: https://nikmavr.sites.sch.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b4%cf%89%cf%81%ce%b5%ce%ac%ce%bd-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba/

1 comments

    • SEO για Ελληνικές επιχειρήσεις on 13/09/2014 at 11:59
    • Reply

    Ενδιαφέρον και χρήσιμο post. Η επιλογή ενός καλού θέματος είναι στρατηγική επιλογή για την επιτυχία μιας ιστοσελίδας. Προσωπικά θα επέλεγα μόνο εκείνα τα οποία είναι responsive γιατί θεωρώ αδιανόητο μια ιστοσελίδα να μην έχει βελτιστοποιηθεί για τα mobile devices. Από την πλευρά του seo πάντως και με βάση τις πρόσφατες αλλαγές του Panda 4.0 η έμφαση δίνεται στις ποιοτικές ιστοσελίδες και μία πτυχή της ποιότητας φαίνεται να θεωρείται από την Google και η απλότητα μιας ιστοσελίδας, ότι αυτό και αν συνεπάγεται για την επιλογή του θέματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.