Προγραμματισμός του Micro:bit με το Tinkercad

Μια εξαιρετική προσθήκη στο εξαιρετικό Tinkercad.

Από το Νοέμβριο του 2020 με το Tinkercad εκτός από το Arduino, μπορούμε να προγραμματίζουμε αλλά και να κάνουμε εξομοίωση κυκλωμάτων για το micro:bit.

Σημείωση 1: Το tinkercad  είναι μια εξαιρετικά εύχρηστη, online, δωρεάν πλατφόρμα για τον προγραμματισμό του arduino (πλέον και του micro:bit), για την εξομοίωση απλών ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και για τη 3d σχεδίαση αντικειμένων για 3d εκτύπωση.

Σημείωση 2: Το micro:bit είναι ένας εκπαιδευτικός μικροϋπολογιστής, εξαιρετικά προσιτός οικονομικά (κοστίζει περίπου 15-20€) με τη μορφή μικρής πλακέτας. Για περισσότερα εδώ.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο: https://blog.tinkercad.com/explore-microbit-with-tinkercad

 

Permanent link to this article: https://nikmavr.sites.sch.gr/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-microbit-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-tinkercad/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.