Εισαγωγή στη ρομποτική, πως δημιουργώ ομάδες και 2ος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Δημοτικά

diagonismos_Robotikis_Dimotika

Με όνομα ομάδας 7inSpace, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας συμμετέχει στον 2ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Δημοτικά, ο οποίος έχει θέμα “Ο Γαλαξίας μας” (περισσότερα εδώ).

Η ομάδα μας θα αποτελείται από παιδιά και των 2 τμημάτων της 6ης Δημοτικού (ΣΤ1 και ΣΤ2) και η συμμετοχή έχει ενσωματωθεί στο μάθημα ΤΠΕ που διδάσκω.

Το θέμα μας έχει επιλογεί μετά από χωρισμό των παιδιών σε ομάδες για την κατάθεση προτάσεων-ιδεών. Η πρόταση επιλέχθηκε και από τα δύο τμήματα και για την ώρα θα την κρατήσουμε μυστική

Η παιδαγωγική μεθοδολογία και η διαδικασία υλοποίησης θα ακολουθήσουν τον  (επιτυχημένο, εκ του αποτελέσματος ) περσινό σχεδιασμό, με τις αναγκαίες βελτιώσεις και τροποποιήσεις.

Για όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται, μπορείτε να βρείτε τα βασικά σημεία σχεδιασμού του project στην παρακάτω παρουσίαση:

Σύσταση ομάδων Ρομποτικής 2015-16.pdf [μέγεθος 490Kb ]


Τέλος για την εισαγωγή των μαθητών στην ρομποτική με τη χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου LEGO WeDo, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω παρουσίαση (σε pdf μορφή):

LEGO WeDo επιμέρους στοιχεία – δυνατότητες.pdf [μέγεθος 270Kb]

Για να δείτε τις κινούμενες εικόνες gif, τότε θα πρέπει να ανοίξετε την παρουσίαση σε μορφή odp (κατεβάστε το δωρεάν Libre office από εδώ):

LEGO WeDo επιμέρους στοιχεία – δυνατότητες.odp [μέγεθος 3.5Mb]

Τέλος η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό Ρομποτικής έχει συνδυαστεί με το μάθημα των Αγγλικών (ορολογία του διαστήματος και όχι μόνο) με την συνάδελφο Αγγελική Παπαδοπούλου, ως Πολιτιστική Σχολική Δραστηριότητα και θα παρουσιαστεί στο 6 Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας τον Απρίλιο του 2016.

Permanent link to this article: https://nikmavr.sites.sch.gr/%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-2%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%cf%85/

4 comments

Skip to comment form

    • Νίκη Χολέβα on 01/02/2016 at 15:08
    • Reply

    Σας ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες .Είμαι μέλος μιας ομάδας του 3 Δημοτικού Σχολείου Λαμίας και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι σωστό η κατασκευή με τα LEGO να είναι μικρή και να έχουμε δώσει μεγαλύτερη βάση στη κατασκευή του γαλαξιακού χώρου & στην ιδέα?

  1. Γεια σου Νίκη και ευχαριστώ για το σχόλιο.
    Σχετικά με την ερώτησή σου μπορώ να σου πω ότι θα πρέπει η συμμετοχή να είναι ισορροπημένη ώστε να αποδίδει καλά την ιδέα σας. Δεν ξέρω την μαγική συνταγή της αναλογίας σκηνικών – lego αλλά νομίζω ότι το σκηνικό πρέπει να υποστηρίζει (αισθητικά και λειτουργικά) τον αυτοματισμό που θέλετε να δείξετε. Πέρσι συμμετείχαμε με μία κατασκευή σχεδόν μόνο με lego. Φέτος θα έχουμε και αρκετό χαρτόνι.
    Ρίξε και μια ματιά στο πως θα αξιολογήσουν οι κριτές στο http://wrohellas.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF/ στην καρτέλα “ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ”.
    Επίσης κάνε και μια επικοινωνία και με τον Γιάννη Μπαρά ο οποίος είναι εξαιρετικός συνάδελφος με μεγάλη εμπειρία και μέλος της wro. Τα στοιχεία του μπορείς να τα βρεις εδώ: http://wrothessalias.teilar.gr/#section_8_wrapper

    • Κατερινα on 22/11/2018 at 16:35
    • Reply

    Συγχαρητήρια!
    Το σχολείο μας παρέλαβε το Lego WeDo πριν λίγες μέρες και όλες αυτές δεν εχω βρει πως θα ξεκινήσουμε. Επιτέλους, τόσο κατατοπιστικά ολα. Μένει να προμηθευτώ το Bluetooth και αδημονώ να ξεκινήσω!
    Σε ευχαριστούμε

    1. Γεια σου Κατερίνα! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σε βοήθησε η ιστοσελίδα μου.
      Αν θες δες εδώ για το πως εγκαθιστούμε το s2bot και πως κάνουμε τη σύνδεση του scratch με το hub.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.